berleter sesuka hati

28 Dec 2011...3 hari lg sebelum menjengah tahun baru.. tahun yg mendebarkan. aku taktaw ape yg akan berlaku tahun depan. tp aku ade 1 misi yg mesti dilaksanakan. sedia atau tak, aku kena buat.

mcm bese la. aku mengharap yg terbaik utk tahun baru nant. korg pon mesti sme kn. tipu la kalau kate, kita taknak ubah hidup ni supaya jd lebey baik kn. ape yg berlaku sepanjang tahun nie, memang diluar bayangan. aku berjaya tamatkn 3 tahun pengajian dan grad pada tempoh yg ditetapkan. sempurna perjalanannya. alhamdulillah.

sekarang. aku dah kerja. dah ade jawatan sendiri. gaji sendiri. kehidupan sendiri. tak sangka secepat ni. tak perlu menunggu lame utk dapatkan kerja yg sebidang dgn ape yg aku bljr dulu. thank u Allah, sebab permudahkan perjalanan aku..thanx tu Saril, kawan yg memberi peluang ni pada aku.

permulaan yg hambar pada awal tahun, ya. sebab 2010 berakhir dengan sadis kn..konon. skrg, bila da tiba penghujung 2011, bila diimbas balik ape yg berlaku sepanjang tahun ni, aku bersyukur, happy dan semestinya ia akan menjadi permulaan yg baik utk awal 2012.

hidup berdikari di atas kaki sendiri, mengeratkan silaturrahim bersama family, mngenal maksud sahabat sejati dan menghindarkan diri dari mencintai. itu lah aku disaat ini.

GOODBYE 2011 and WELCOME 2012. PLZ BE NICE WITH ME.
ENJOY READING =)

Arsenal lg.......

assalamualaikum..
smlm tgk game arsenal vs aston villa. dorg pkai jersi away yg kaler biru tu..long sleeve plak tu. giler smart wa cakap lu... tambah plak player2 gunners yg sememangnye kacak2, pergh....tergoda ai.

nk tgk tak jersinye??taknak tgk pon aku still nk tunjuk...jap ek

tadaaaa..



yg ni mcm cutting pompuan je kn.. nk beli mcm da terlmbt je. epl pon da nk msuk second round.. tggu season depan punye jersi plak la..
yg penting, Arsenal menang mlm td... haha.. COYG!! arsenal forever beb..
ENJOY READING =)

Doa dan Harapan


Ya Allah
,
Bilamana aku masih mengingati si dia yang bukan milikku,

maka bantulah aku untuk aku melupakan dirinya..

Andai ada kenangan antara kami yang mengikat diri,

maka lupuskanlah ia dari ingatanku..

Biarkan aku jauh dari dirinya,

dan ikatlah diriku ini untuk terus setia dengan kasihMu..

Hilangkan bayangan dia dari mindaku ini Ya Allah,

dan payungilah aku dengan rahmatMu,

Perindahkanlah lisanku ini untuk terus berzikir

menyebut asma' Mu..

agar aku sentiasa selamat dengan CiNTAMU..

Ameen ya Rabbal Alamin..

ENJOY READING =)

my lovely nephew... LILYANNA NURNAYLI

LILYANNA NURNAYLI BT LUQMAN

nama seindah bunga, wajah seiras orang tuanya. itula permata sulung abangku.

arini genap 25 hari umur Nayli. dan aku masih tak berpeluang nk memeluk cium dia seperti mana mereka yg berada di sana. insyaallah, June tahun depan baru kami dapat bersua muka..Nayli pon da brape bulan mse tu..tak kisahla, janji dapat jumpe..

walaupon jauh, tp aku rase dekat sgt ngn dye.. demi Allah, aku rindu Nayli..rindu yg teramat sangat. padahal aku tak pernah jumpe dia pon lg..pelik, tp tu la yg aku rase skrg. menangis bile tgk gmbr dia... comelnye dia.

utk Nayli...
semoga terpelihara kesihatannya.. jadi anak solehah yea sayang. semoga membesar dengan elok. aminnnnn
next year kite jumpe yea,...

ummi ckp : gmbr kt atas tu gmbr Nayli selepas 25 hari mngenal dunia...

ENJOY READING =)

friends till the end...

tgk kawan2 bahagia, aku pon jd bahagia... ikhlas dr hati walaupon ade sedikit cemburu. hakikatnye aku pon bahagia, bersama keluarga tercinta dan sahabat2 yg menggembirakan.

buat mereka yg bergelar sahabat..
terima kasih sbb slalu menceriakan hari, buat aku ketawa wlupon tak bersua muka...percayalah, aku akan sentiasa tersenyum bila berada bersama kalian..

buat sahabat..
aku mengaku aku jeles bile tgk kalian berpasangan. tp percayalah, cemburu tu sikit pon tak menghalang  aku utk sentiasa mendoakan yg terbaik utk hubungan yg ade dan berharap semoga ia kekal sehingga akhir hayat kalian. amiiinnnnnn.

buat sahabat lg...
semoga aku tidak dilupakan walau sejauh mana pun kakiku melangkah meninggalkan kalian..1 permintaan, sematkn name aku dalam hati kalian sbg sahabat yg seringkali diingati..sesungguhnya, aku mahu kekal menjadi sahabat kalian walau dimana saja aku berada...

ummi ckp : entry ni tak khusus pd sesiapa sebaliknye spesel utk mereka yg merasa dirinya sahabat aku.
ENJOY READING =)

Insaf??? harap utk selamanya...

asalamualaikum. hari ni rase nk mmbebel. 

hurmm... mngeluh?? yea.... aku mngeluh. teruk kn?? mengeluh seolah-olah tak bersyukur dgn ape yg dilalui skrg nie.BOSAN... yea, itu je la perkataan yg kuar drpd mulut aku skrg nie. bosan dgn cara hidup yg mcm nie. serius aku tak tipu. 

bile duduk sorg2 smbil mngeluh kebosanan, aku terpikir, kenapa aku tak ambil sje seberapa byk mse yg aku ade skrg nie utk duduk beribadah pd DIA. teruknye aku. diwaktu org lain sedang berkejar-kejar memnuhkn ilmu agama, aku aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasyik dgn BOSAN. 

hanya melakukan perkara yg wajib tanpa menambah nilai perkara yg sunat. hurmm.. mungkin itu lah punca kepada segala ketidaksedapan perasaan aku skrg nie. 



ENJOY READING =)

setia la kamu seperti setianya dia padamu..

Di waktu kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya.. 
Di waktu kamu mulai tidak mencintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya.. 
Di waktu kamu mulai bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya.. 
Di waktu kamu ingin menduakannya, ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu.. 
Di waktu kamu ingin membohonginya, ingatlah dia telah jujur kepadamu..



ENJOY READING =)

ucapan dan harapan sempena 11 oktober.

11 Oktober 2011. genap 21 tahun umo aku. tak sangka. kejap je rase. da boleh daftar mengundi da. hehe. tahun nie bese jer rasenye. tade ape yg special kalau nk dibandingkn ngn tahun2 sblm nie. aku mmg tak ingt cmne sambutan bfday aku mase kecik dlu., tp aku maasih ingt cmne tarikh nie diraikan utk 4 ke 5 tahun sblm nie. beza mmg berbeza (cm nabil lak kn)  :)

mcm biasa, aku akan tido awl setiap mlm menjelang bfday aku. tade mse nk countdown ke ape ke. tdo lg best.. dan mcm bese jgk aku akan terjage awl sbb tido tak bper nk lena terbyg-byg hari esok kononnye. pg td pkul 3.30 trjage nmpk ade 5 msj. org pertama wish mestila mama ngn abah. pastu sorg lg mmber yg tak pernah lupe bfday aku~lyn~. terharu sgt...

kali nie tade mmber2 yg nk 'meraikan' bfday aku. sume da wat hal masing2. sunyi je rse wlupon sbnrnye dorg main kasar. haha.. siyes, rindu waktu2 tu..

~ alhamdulillah, syukur pd Allah sbb masih beri peluang utk aku bernafas sehingga hari nie. malu rasenye sbb sehingga ke umur ini, masih byk tuntutan agama yg blom terlaksana.

~ trima kasih pd mama ngn abah sbb membesarkan anak se'comel' ini tanpa sedikit keluhan dan rase penat. sesungguhnya, aku takkan berada didunia ini tanpa mereka.

~ trima kasih yg keduanya pd along, angah, bangcik ngn adik sbb tak lupe bfday ummi. hee...
mereka adalah watak penting yg sentiasa menyerikan hari aku setiap kali berkumpul sama.. mereka nyawa aku.

~ trima kasih yg seterusnye buat sahabat2 yg sudi berkawan, trima aku seadanya aku. nk sebut nama, ramai sgt rasenye. trima kasih byk2  :)

dah habes bg ucapan. hehe... skrg nk ucap trima kasih utk mereka yg sudi belanja dan bg hadiah plak. tak mengharap pon sbnrnye, tp aku hargai ape yg mereka buat, mestila.. free kn. hehe  :)

YG PERTAMANYA 


nie present dpd mama ngn abah. pagi2 lagi da dpt hadiah nie. tqvm mama,abah. 

YANG KEDUANYA


kek choc indulgence dpd rere dan wani. ofismate aku. sbnrnye dorg taktaw langsung arini bfday aku, tp bile dorg da taw, cepat2 pegi kedai belikn kek nie. thanx, syg korg.  :)

YANG KETIGANYA


nandos. dinner special dpd maklang. klakar jgk sbb ptg td dye call tnye tade spe2 ke blnje mkn. aku ckp la tade, trus dye soh siap nk ajak mkn. malu sbnrnye, sbb aku tak wish pon bfday dye 20 sept aritu. aku lupe. mesti dye sedey sbb org yg dok 1 rumah ngn dye langsung tak wish. sorry..  :(

hurm. tu je la kot.. sedikit sbyk cter arinie. alang2 da lme tak mengupdate kn. tggl 1 jam 15 minit je lg sblm hari menginjak ke 12 oktober. sekejap je rasenye.. ade ke lg aku utk bfday yg ke 22 tahun depan??wallahualam. 

smoga aku dipanjangkn umur utk trus memohon keampunan pd Allah s.w.t atas sume dosa yg dilakukan. smoga aku dapat berbakti, membalas segala jasa mama ngn abah yg selama nie bersusah payah membesarkn aku dan smoga aku berpeluang utk sentiasa meminjamkn bahu buat sahabat2 yg memerlukan tak kira waktu senang mahupun susah.

sekian sume. ada mase, aku update lg. asalamualaikum.

ENJOY READING =)

rinduuuuu....

pernah tak korg rase rindu sgt2 kt sseorg tp korg tak mampu nk luahkan?? hurmm.. itu la ape yg aku rase skrg. aku rindu, tp aku tak brani ckp. kdg2 aku sndri taktaw ape yg aku rindu, ssape yg aku rindu. mcm ape jer. prasaan sndri pon taktaw. 

kalau la org yg aku rindu ni rindu kt aku jgk. kn best. mintak2 la kn. hhaha.. berangan.

k la. nk ckp tu jer. heee.. da lme tak mnyemak kt cnie ttbe dtg wat cter jiwang plak kn. sory la. tade point pon sbnrnye. wa cau dlu la. bosan r taip lme2. hakhak. bubye. asalamualaikum

ENJOY READING =)

selamat hari raya.


dengan ini...
saya,
Ummi Alya Abdul Hakim,
ingin mengucapkan selamat hari raya pd sume sahabat2, dan anda2 yg mngenali saya..
mohon maaf sikhlas hati andai sepanjang perkenalan ade terasa hati, gurauan terlebih..
jgn disimpan dlm hati k.
semoga bergembira disamping keluarga..
dan
pada yg nk balik kampung jauh tu
berhati2 dijalan raya k...

asalamualaikum sume

ENJOY READING =)

arsenal oo arsenal

2011/2012 zaman kejatuhan arsenal??huh???wth!!!!!!!!!! 

nmpk tak ayat marah kat atas tuh?? sbg fan gunners yg setia, ofcoz aku sedih bile bayangkn yg arsenal sedang mngalami zaman kejatuhan. ye lah, lepas je kapten 'kesayangan' kitorg si cesc tuh balik kampung dye., arsenal mmg da lemau. nak kate arsenal bergantung pd dye sgt, tak jgk sbb byk je game yg arsenal menang tanpa dye. tp taktaw la... ape da jd ngn team nie pon aku taktaw. 

tolongla arsenal. bangkit semula. buktikan pd kaki kutuk sume yg korg mmg terbaik. kasi tutup mulut depa sume. adoiiii.. kalaula dorg leh paham pe yg aku ckp nie, kn senang.

pd mr.professor kesayangan kami iaitu Arsene Wenger. tolong la beli player baru. player yg bole tolong naikkn semula kedudukan arsenal. buang la ego anda, maruah team lg penting okay. come on ARSENAL, come on AW.

p/s  : sekali gunners, selamanya gunners. 

ENJOY READING =)

apabila si abang menunaikan tanggungjawab si adik

assalamualaikum. singgah jap ke blog nie. bace title atas?? hurmm... 1 mlm ketika asyik menonton drama dgn si abang a.k.a bang chik ttbe si abang bersuara "bang chik da bayarkan zakat kamu taw". wow!!si adik sgt terkejut sampai tak terkata. bukan ape, rase terharu sgt bile si abang tak lupe utk menjalankan tanggungjwb dye tanpa rase berkira.

kalau sebelum nie, abah yg uruskan sume tuh. skrg da beralih tgn plak. bile agaknye aku sendiri yg menjalankan tugasan tuh ek??maksud aku, aku sendiri yg pergi ke kaunter zakat dgn menggunakan duit hasil kerja aku sendiri. hurmmmmmmmm

terima kasih bang chik. terima kasih yg teramat sgt.

ENJOY READING =)

nak tanya pendapat....

agak2 kalau sye tutup akaun blog nie okay tak???

ENJOY READING =)

ramadhan datang lagi

pejam celik pejam celik, kite da nk berpuasa semula kn. rase mcm cepat je mase berlalu. alhamdulillah.. aku masih diberi kesempatan untuk menjengah bulan yg mulia nie. semoga ramadhan kali nie berjalan dengan lancar dan menjadi ramadhan yg lebih baik dpd sblum nie, insyaallah...

tak nak ckp banyak, salam ramadhan untuk sume. semoga segala amalan di bulan ini diberkati oleh Nya.amiin

ENJOY READING =)

BELOM SAMPAI REZEKI SAYA....~

oraite.. bace title atas tuh. ade rase2 nk menangis tak??? haha.. tak payah la wei..

sebenarnye, hari nie 15 july nie, adalah hari yg paling ditunggu-tunggu oleh sume lepasan STPM,Diploma,Matrix dan lain2 termasuk aku la sbb result upu nk kuar. ala.. upu utk org msuk U tuh la.. mlm td tepat pkul 12 aku da cek, rupenye tak bole sbb dye soh tggu pkul 12 tgahari. td, tepat 12 tgahari, aku pon cek la.. bce bismillah byk2. mmg berdebar-debar la.. nk taw ape resultnye??

DUKACITA. ANDA GAGAL DITAWARKAN TEMPAT KE IPTA.

okay, sedih.. tp tak menangis. lega sgt2 sbb penantian da berakhir wlupon tak dapat. kalau korg nk taw la, aku penah berhadapan dgn situasi yg sme mcm nie 3 tahun lepas. tp time tuh mohon diploma la. time tuh aku sronok sgt sbb dpt result cmni..

SUKACITA DIMAKLUMKAN. PERMOHONAN ANDA TELAH BERJAYA. ANDA TELAH DITAWARKAN UNTUK MENYAMBUNG PELAJARAN DI UNIVERSITI DARUL IMAN (sekarang da jd UNISZA) DALAM JURUSAN DIPLOMA PENGAJIAN INSURANS.

tp tuh dulu la.. 3 tahun dlu. aku punyala excited wlupon aku tak taw ape itu pengajian insurans. alih2, aku terpaksa tolak tawaran itu sbb abah tak bagi. jauh sgt katenye.. pikir punye pikir, KPTM jgk la jd pilihan aku. 

sekarang. lepas da 3 tahun. aku pon da abes blaja kt KPTM. niat hati nk sambung degree cepat2 tak kesampaian. hurmm.. mungkin belom tiba rezeki aku. naseb baek aku da keje., bole la teruskan keje. bayangkan kalau time nie aku tgh goyang kaki kt rumah?? kompem meroyan da...taktaw nk buat ape kn.

tp kn.. bile pikir balik. byk sbb nye knp aku tak dpt. ye la, silap aku sndri.. MUET lmbt daftar. dokumen dye mintak aku lmbt bg..lg plak, aku kna bersaing ngn budak2 STPM, Matrix yg da tentu2 jd pilihan pertama nk smbung degree.. blom kira lg ngn budak2 yg study bwh nme U tuh sndri, kompem2 dorg nie diutamakan. aku nie budak IPTS je pon.. bkn nk kate KPTM tak bagus, tp tuh la.. nk ckp cmne pon taktaw.

ape2 pon.. tak leh give up. aku cuba buat rayuan. smpai dapat. biar pon lmbt janji ilmu aku bertambah. k geng, mls taip da.. nk g makan. chow dlu.. asalamualaikum

ENJOY READING =)

rezeki ade dimana-mana.. insyaallah!!!



da masuk bulan 7. result upu pon da nk kluar.. 2 mggu jer lg... menunggu dengan penuh kesabaran. taknak terlalu mengharap sbb ta
knak terlampau kecewa kalau tak dapat...




yeah!!! never ever ever give up..!!!
pegang kate2 tuh sampai bile2...
kalau aku tak dapat offer utk kemasukan sept nie.. aku kna wat rayuan utk next offer..
kalau tak dapat jgk... aku kna try try n try lagi sampai dapat....
takmo menyerah awal.. usaha tgga kejayaan.. chaiyok2 utk diri sendiri.. :)



ape aku nk buat sementara tggu offer baru???
tuh.. tgk gmbr kt atas tuh... keje la jwbnye. hurmm....
buat mse nie aku blom rase serius bekerja sbb byk bnda aku taktaw.. byk bnda aku kna blaja...
so, ini je la satu2 pluang aku utk cari pngalaman... keje scr serius dlm bidang yg aku amik nie..
sambil2 cari pngalaman, smbil2 la cari duit kn?? hehe
byk kegunaan duit nie wei..
org kate rajin menabung hati pon senang..
bile duit da byk, nk smbung blaja pon senang.. tak pyh ssh kn mama ngn abah..kn???
dipendekkan cter... aku chow dlu. asalamualaikum
p/s : ptg nie nk merayap kt wangsa walk plak. moh ler kite.. hehe

ENJOY READING =)

Maaf, Ini Adalah YangTerbaik | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Maaf, Ini Adalah YangTerbaik | iluvislam.com + discover the beauty of islam
ENJOY READING =)

berjalan di klcc tanpa seorang teman

hadoiinye uii... ini hari manyak penatnye uii.. opss,sorry2. terkena tempias ah chai plak. ok, now lupekan ah chai. kembali kepada ummi alya. tade benda pon sebenarnye, sje nk wat semak kt cnie. blog aku kn, suka ati aku la.. huhuhu. gangster tak???

arinie penat sgt... balik keje td trus pegi klcc. tujuan satu jer, nk belikan tiket transformers utk maklang. da dye mintak tolong belikan..kna la beli jgk kn. td 1st tyme drive sendiri pegi klcc.. jalan mmg da taw, tp bile da masuk kt parking tuh mmg aku belasah je la kn..point kt situ cuma nk beli tiket jer tp da alang2 ade 'kino' kt atas singgah la beli novel jap.. betul2 bile da dpt 2 bnda tuh aku pon bla.. rugi mmg rugi la kn sbb terpksa bayar parking smpai rm3.. nk wat cmne, kebetulan aku pose arinie mmg nk kena kejar mse berbuka la plak..

actually, bile maklang mintak tolong belikan tiket tuh kt klcc aku mmg teragak2 la.. sbb aku tak pernah lagi pegi klcc sorg2. tp bile pikir balik yg aku nie mmg keseorgn kt cnie,tade mmber.. mmg kna pegi jgk la.. tade hal pon sbnrnye, sbb byk tmpt da aku merayap sorg2.. times square, midvalley,wangsa walk.. sume tuh aku da pernah redah sorg2.. lantak la org nk kate ape pon, janji aku selesa kn??

bile da jauh dpd family nie, nk plak mmber tade kt cnie.. mmg kebanyakan bnda aku buat sorg2 la.. berdikari org kate. lainlah kalau ade boyfrend kn. cehwah.. haha.

aku tak tipu bile kadang2 aku rase sunyi sgt... tp aku cube happy kn diri aku dgn buat bnda yg aku suke.. makin lame bersendiri, makin aku rse berdikari. itu yg penting kn?..dah nie kenapa plak??tbe2 msuk part sedey plak.. sory geng...

okay.. nk cter byk pon tak gune.. mata dah payah nk bukak da.. chow dlu. nk mimp mail lambung mlm nie.. asalamualaikum

ENJOY READING =)

gambar untuk dikenang

malam td sebelum tdo dgr lagu hijau daun. ala, lagu yg tgh main skrg nie. tgh sedap2 layan ttbe kluar air mata. menangis rupenye. baru aku prasan yg aku sbnrnye rindu gler kt X-housemate kt bangi dlu. kitorg suke lagu tuh. sbb tuh la lagu tu buat aku ingt kt dorg. 2 tahun tggl sebumbung. mcm2 aktiviti bersama. tido, makan, bangun sahur, berbuka, terawikh, lepak, study, wayang, picnic. sume same2.. sbb rindu gler kt dorg. aku cari gmbr2 sepanjang ktorg bersama nie n letakkn kt blog nie.


kami berenam time dinner kt palace of golden horses.

kami lagi..

sebelum bergerak. muka kerek nk jd cover majalah

kami berlima tanpa hani didepan rumah

aku ngn nas. roommate merangkap macik yg suke membebel

putrajaya. tak sume ade. sem 5

sem 5. hani,cipok,fara

picnic kt jeram, n9. plan spontan aku ngn lin

kami ber4 nk balik sbk bernam. raya rumah aku. sem 3 kt puduraya

mse mula2 bergelar housemate. tak ingt nk p mne time nie. sem 3

nk g claz, umah tak sempat kemas. sem 4

housemate tp bkn roommate .. sem 3

rindu gler kt macik nie. roommate yg slalu bg smgt. sem 4

aku, hani, nas. roommate yg kaki tdo

gambar kabur. time nie aku kurus je sbb tgh demam. sem 4

tu la sebahagian gambar yg dpt diupload. kalau ikutkn, ade byk lg aktiviti ktorg. tp tak sempat nk snap pic..

perkenalan tanpa dirancang dan semoga ia berakhir dengan kemanisan. kenangan ini milik kami. semoga persahabatan kekal hingga akhir hayat. walau jasad terpisah, dihati kte tetap sama.

1 ayat keramat untuk mereka "AKU SAYANG KORANG"





ENJOY READING =)

luahan dan meluahkan

"orang lain pon bercinta jugak"
soooooooooo
jangan lah terlampau menunjuk sgt seolah-olah awk sorg jer yg tgh bercinta..
awk sorg jer yg bahagia..
awk sorg jer yg ade pakwe...

okay,
entry ini mungkin bernada cemburu..
tp hakikatnye ia cuma luahan perasaan

aku rimas la...asik bkk fb jer
nmpak status geli-geliman...
mcm nk bg 1 dunia taw yg dye ada pasangan..

okay fine..
aku taw fb tu hak masing2
tp pikir la...bukan pakwe kau sorg je yg ade dlm frend list kau tuh..
mcm mne gila syg pon kau kt dye.. tak payah la smpai post kt fb.
adoiiiiiiiiiiiiiiii... kitorg pon ade pakwe jgk la.kitorg pon bahagia jgk.. bahgiaaaaaaaaaaaa sgt2 taw..

tolong la yea kawan2..
wat relax sudah k...
kn ke seronok klau kte jd bese2 jer... tak terlampau menunjuk.
bukan ape... time bahagia, sronok la...
kang da bergadoh, post plak status maki2..tak ke malu gitu??

tujuan aku on fb pon, sbb nak main game..
sembang ngn mmber2 yg mmg tak leh nk jumpe..
tp bile da terbaca status2 pelik2 gini. mmg jd nyampah gitu..
lg sedey, bile yg buat tuh, dalam kalangan mmber2 aku sendiri...

k la.. chow dlu.
tak nak melalut panjang2 kt cnie. ckupla sekadar mengisi ape yg patut.
asalamualaikum..

p/s :orang cakap cinta selepas nikah adalah jauh lebih indah wlaupon ia kelihatan seperti ketinggalan zaman.

ENJOY READING =)

asam pedas yg tersangat la lazat...



ni nk cerita la ckit nie. ari isnin lepas bersamaan 29 May 2011..tgh sibuk2 aku be'kerja' di ofis, 'kerja' ker?? kerja la.. huhu. ttbe dpt msj dpd ana chun ajak dinner bersama.ktenye, nk makan makanan yg normal dan sedap. aku pon on je la, jarang
sgt aku tolak ajakan dorg skrg nie..

abes je ofis hour, aku trus call dorg nk kompemkn tempat kejadian yg bakal dijejaki. tp mcm bese la, no idea. dorg sentiasa tiada idea.. haha, jgn marah yea. sejam jgk la kn, aku tggu dorg dr sri gombak tuh.. besela, public transport.. mmg slalu sgt tak tepati masa.

tggu punye tggu.. mereka pon smpai di lrt wangsamaju. aku pon excited la tnye dimana tmpt kejadian???sejam da bg mse berfikir tuh... alih2, jwpn le
bey kurang sme yg diberikan, "kami tgh bengang, takde mse nk pikir psl tmpt kejadian". huh.... da jd mcm tu, spe yg kena pikir????aku jgk!!!... haha.. takpela, ape sje utk 'kakak2' tersyg kn..

aku pon drive la kete tanpa hala tuju.. ronda2 sekitar danau kota. plan aku, jumpe je kedai tepi jalan, aku singgah. haha... tp sbenarnye, mereka taktaw pon ape yg ade dlm kepala aku smpai la aku bgtaw yg aku pon taktaw mne nk bwk dorg. hahaha... sorry yea.

jalan punye jalan, smpai la aku ternmpak kedai asam pedas tepi jalan. nme kedainye., Restoran D'Santap, btol2 depan tmpt futsal kt danau kota tuh..teringt jgk macik pernah cter psl kedai nie, tp tak pernah masuk pon.. aku ckp kt mereka, harga mahal pon,kite belasah je yea.. haha.

lepas da duduk,tgk menu sume.. terbeliak mata jap. murahnye harga dye.. satu set asam pedas ngn nasi~RM5 jer.. huhu. ape lg, kitorang pon order la sorg satu... perghh, mmg sedap wa cakap lu. cukup rase, kitorang makan sehingga menjilat jari, mmg sesuai ngn tema yg ana chun mintak "sedap dan normal". haha....

jap ek......
tadaaaaa.... terliur tak???hehe... mcm tuh la lebey kurang asam pedasnye.

okayla... tuh je nk citer sbenarnye. kn aku da ckp nk cter cikit jer. ckit la tuh kn???kesimpulan kt cnie, setiap kali nk dinner bersme ana chun, ain gojez dan ikin jelita.. aku kna pikir tmpt siap2. klau tak, menonong je aku bwk kete, sbbnye dorg mmg serah 90% tugas memikir pd aku. 10% lg dorg simpan., bahagi kn dgn 3.. ade la dlm 3.33% setiap sorg. ish2.. kejam tol dorg. haha..

dan yg terakhirnya... sorry sgt2 pd ikin jelita a.k.a azim ikin sbb tak bwk anda bersama. len kali kte pegi yea.. hehehehehehe.....

k la.. penat da. chow dlu, asalamualaikum sume.....

ENJOY READING =)

kisah hati~

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya


ENJOY READING =)

Arsenal nk dtg Malaysia?????WOW!!!!Amazing



ARSENAL VS MALAYSIA

WOW!!!terujanye aku bile dpt taw Arsenal nk wat friendly match ngn team Malaysia... setelah sekian lama, akhirnya Arsenal dtg jgk Malaysia... asik Man U ngn Chelsea jer.... bile bile n bile???ktenye kompem 13 July 2011 player Arsenal sume akan menjejakkn kaki ke bumi Malaysia nie.. huhu....

aku mmg fanatik gler ngn Arsenal... ikutkn hati mmg nk beli tiket. mahal pon mahal la, bkn slalu dorg dtg kn... tp mmndangkan aku nie prempuan n tak ramai mmber yg minat team Arsenal mcm aku.. terpksa la aku lupekn je hasrat tuh dgn harapan akan ade live perlawanan tuh kt tv nant...

ape yg pasti.. bile adenye perlawanan nie, kte dpt tgk bhw Arsenal jgk ade peminat2nye yg tersendiri wlupon tidak sefanatik fan M.U. sbbnye, fan Arsenal nie sgt2 humble.. wkakakakaka...

okayla.... nk chow, smbil berharap akan dtg seorg 'putera' menawarkan dirinya utk menemankan aku menyaksikan perlawanan nie nant.. kah3...


ENJOY READING =)

kawan2.... tolong sye. tolong bce entry sye nie k...


jgn tnye knapa aku bosan....
sbb aku mmg sgt bosan...
bosan sbb terperap seharian kt rumah...
tade hiburan...tade kwn2 nk bersembang...

sbb tuh aku letak title cmtu... keh3

sebenarnye kan...

mcm2 benda da aku buat...
same je rasenye...
nk ajak mmber kuar....
tade mmber yg dok area2 cnie plak...

serius...
aku rse mcm duduk kt dunia yg jauh dpd org..
dunia yg cuma ade aku...................

kalau dlu... mmber2 je yg slalu ajak aku kuar...
sekarang, da terbalik plak...
keje aku asik ajak org kluar je.......

sory korg...
aku bosan... sbb tu ajak korg kuar...
aku cuma perlukan mmber nk bersembang..tu jer..
aku sggup lepak kedai mamak berjam-jam, asalkan dpt bercerita ape sje ngn korg..

skrg nie pon.. kredit telefon cepat sgt habes..
bkn call pakwe, tp call mmber....
da tak dpt nk jumpa... call pon jd la...
topup rm10, seari je bole abes.....
nmpak tak besarnya kesan bosan tuh kt aku???????

point kt cnie,
aku tak perlukan BOYFRIEND @ PAKWE!!!!!
aku cuma perlukan TEMAN a.k.a SAHABAT...
untuk berbual....

maknenye...
klau korg rse korg sahabat aku.. then, korg kesian kt kawan korg nie...
slalu2 la wat kejutan ajak aku kluar k...
confirm, aku mesti appreciate ape yg korg buat tuh...
hehehehehehe....

p/s : (KORG) yg aku mksudkan tuh adalah sesiapa shj yg merasakan diri dye sahabat aku

:)

ENJOY READING =)

bubur ayam utk sorg makan....

erkkk... alhamdulillah..
kenyang jgk akhirnya...
hehe...

arinie.. sorg2 kt rmh..
lapar sgt2 plus malas...
pikir punye pikir...
trasa nk mkn bubur ayam...
(tringat plak bubur ayam yg lin msk time mnyewa dlu)

bukak peti... bahan takde..
terpksa la ku gagah kn jua diri pegi ke kedai...
beli la 2 ketul ayam.. pati ayam.. halia ngn sosej..
cukup bahan utk masak...

blik je rmh..trus excited g dapur...
mulakan operasi memasak bubur ayam utk sorg2 makan..
1 periuk juga aku msk.. hahah
cukup utk sara diri selama tiga hari...
(jimat)

lepas 45 minit bertenggek depan dapur gas tuh..
tadaaaa... siap jgk bubur aku..
wlupon tak sesedap bubur lin..
tp sedap la jgk utk aku sorg2...
(apa aku ckp??)

sory yea.. gambar tade..
lapar sgt... lupe nk hias bubur tuh lawa2..
kehkehkeh...



ENJOY READING =)

selamat hari ibu buat mama tersayang...


ibu.... ibu.... engkau la ratu hatiku

SELAMAT HARI
IBU MAMA!!!!!

alhamdulillah... tahun nie, aku berpeluang mengucup pipi mama sambil mengucapkan selamat hari ibu, mama!!
bukan nk kate sblm nie tak pernah... cuma tak berpeluang bertentang mata je..
bese wish melalui fon je...

bg aku.. setiap hari, adalah hari ibu sebenarnya..
hari dimana aku perlu sntiasa menunjukkan rse hormat, kasih dan cinta aku buat mama tersaya
ng...

semua org ade ibu..
semua org akan kate ibu mereka adlh ibu yg terbaik termasukla aku.
mama adalah contoh terbaik yg perlu aku jd kn idola ..
pencapaian mama sebagai guru cemerlang slama bberapa tahun mmbuatkan aku bangga bergelar anak mama..

dikala rmai pelajar mahu menjadi anak angkat @ mentee kpd mama disekolah...
aku tersenyum bersyukur...
krn aku dilahirkan dan dibesarkan sndri oleh mama tanpa perlu berebut dengan org lain..

takde ape yg perlu di
pertikaikan lagi..
terbukti MAMA adalh seorang GURU dan IBU yg terbaik yg ALLAH kurniakan kepada aku dan keluarga...

untuk mama...
UMMI SAYANG MAMA...
terima kasih krn membesarkan ummi dan adik beradik yg lain dgn penuh kesabaran dan kasih syg...
=)


ENJOY READING =)

rindu yg tiada penghujung....

kalau aku ckp aku rindu kawan2 aku.... itu bermakna aku betol2 maksudkannya...
kalau aku ckp aku tak rindu mereka langsung.. itu bermakna aku menipu korg..
beb!!!!! aku serius rindu kawan2 aku... !!!!!!!!!!!!

tiga tahun berhempas pulas demi segulung diploma (wlupon result tak segempak mmber yg lain)...
tiga tahun menatap wajah mmber2 yg pelbagai ragam (tapi aku syg dorg)...

dan sekarang.. dlm sekelip mata jer.. tiga tahun tuh menutup tirainya...
sekelip mata jer.. aku berpisah dengan mmber2 sume...
sekelip mata jer.. aku berjaya tamatkan diploma aku tnpa sebarang repeat paper..
dan.. sekelip mata je.. duit poket aku yg disumbangkan oleh 'MARA' akan berakhir...waaa... nk duit lg. haha
alhamdulillah.... skrg tggu nk grad je. insyaallah bulan 11 nant.. doakan aku yea... =)

ENJOY READING =)

dan bila tiba masanya...

dan bila tiba masanya...
FB a.k.a FACEBOOK itu akan dihapuskan..

opsss.... jgn gelabah yea...
bkn fb sume org... fb aku jer...

mslh fb nie 1 je la...
tak bole nk delete akaun trus mcm MYSPACE...
bole deactive jer.. kang klau aku terlupe yg aku da deactive akaun...
sme jer... active blik akaun tuh..

ermm.... da slalu sgt rsenye aku ngadap bnda tuh...
bkn watpe pon... men game jer..
asal bkk jer main game, mne de chating ngn mmber2 sgt pon....

sbb tuh la aku kte...
bile smpai msenye nant...
aku akan deactive semula akaun tuh....

agaknye kna mintak tolong mmber kot supaya tukar password fb aku..
tak ler aku active kn blik nant...
hahaha.......

ini bukan kesah tak pro ke menggedik ke ape ke k...
ini kisah kebosanan.....
smpai 1 mse.... aku rse fb nie memualkan..
smpai leh muntah hijau bagai...

so,,,, tggu mse je la...
aku nk praktis hilangkn bosan dgn cre lain....
cre yg lebih 'enjoy' dpd fb..


ENJOY READING =)

cinta itu indah kalau kena pada tempatnya

Bila seseorang jatuh cinta ketika dia sedang berduka kerana kehilangan kekasih hati maka cinta yang tercipta itu bukanlah cinta sebenar melainkan hanya seperti ubat khayal yang bertindak sementara sahaja dan kemudian akan merosakkan hatinya dua kali ganda malah berganda-ganda lagi selepas itu…kerana sesungguhnya kita boleh menipu orang lain tetapi bukan hati kita sendiri.

Amat mudah untuk kita membuka pintu hati kepada seseorang tetapi teramat sukar untuk kita menutup kembali pintu hati kita kepadanya selepas itu.Betapa indahnya apabila kita mencinta seseorang walaupun dia tidak membalas kembali cinta kita. Tetapi betapa bencinya hati apabila seseorang begitu mencintai kita tetapi kita tidak menyukainya walau sebesar zarah pun. Fikirlah… perasaanya sama seperti perasaan kita… ingin mencintai walaupun tidak dicintai. Hormatilah perasaannya tetapi usahlah memberikan harapan.


CINTA adalah ibarat air. Kita sangat memerlukannya di dalam hidup namun jika ia ibarat air di lautan ia akan menjadi ombak yang akan mengumbang-ambingkan hidup kita, jika ia ibarat air di kutub utara-selatan maka ia akan menjadi ketulan ais yang membekukan kita, jika ia ibarat air sungai yang mengalir tenang maka ia akan berterusan menghanyutkan kita ke muara, jika ia ibarat air terjun maka akan terhempaslah kita berulang-ulang ke bawah, jika ia ibarat air tasik yang tenang membiru maka kita dalam diam akan menyimpan berjuta keladak di dasarnya. Maka jenis air manakah yang kita inginkan… Carilah mata air yang suci lagi murni…walaupun keluar sedikit demi sedikit tetapi akan melimpahi perigi dan menghilangkan kehausan kita dengan sekali teguk sahaja.

Biarlah kita menjadi cinta terakhir kepada seseorang kerana mungkin kita sudah terlambat untuk menjadi cinta pertamanya tetapi kita tidak akan pernah terlambat untuk menjadi cinta terakhirnya


ENJOY READING =)

hanya TUHAN yang tahu...!

tade ape yg lebih penting dlm kehidupan
melainkan...
sentiasa mendapat keampunan Allah terhadap dosa2 yg pernah dilakukan
dan...
memohon keikhlasan dalam kemaafan terhadap kesilapan seorg teman..

hanya TUHAN yang tahu...
ape yg tersirat di sebalik senyuman hambaNya ini...

hanya TUHAN yang tahu..
bagaimana musnahnya sekeping hati yg dulunya dijaga rapi...

dan

hanya TUHAN yang tahu...
baik buruk sikap hambaNya ini

ENJOY READING =)

payahnye menjadi dewasa

pejam celik pejam celik... da msuk golongan 20-an rupenye aku nie. rse mcm bru jer msuk form 1. haha... semakin lame, umur semakin meningkat.. gaya pon kna semakin dewasa dan pemikiran plak harus lebih matang. tapi..... bila belek jer diri nie depan cermin. trus terpikir, matang ke aku???? mcm budak2 je rse.. tergedik sne cnie.. pikir nk enjoy jer. matang apekebendanya???

bila terbayangkan hala tuju masa depan aku, automatik aku gerun, takot yg teramat sangat. da tbe msenye aku berfikir dgn matang seperti gaya seorang dewasa yg mahukan kejayaan dlm hidup dye...aku kena buat pilihan sma ade trus blaja atau kerja utk cr pengalaman. ini soal masa depan beb!!!!!!!! aku da kna buat keputusan yg terbaik utk diri aku... takkan pikir nk kawen kot????jauh bebenor dpd prinsip hidup....

cter bermula bile mmber offer aku keje kt company tmpt dye keje(mggu lepas). tugasnya sediakan akaun client cmne aku pernah buat dlu...okay, best mmg best, xcited bile dpt offer tuh sbb nk jd akauntan, pgalaman tuh penting sgt2.. bile da kompem nk tolong dye, dtg plak offer dr kptm utk smbung ACCA kt cheras.. ACCA beb!!aku pon tak phm sgt pebenda tuh, pe yg aku taw.. nk jd akauntan mmg kna amik exam tuh.. bru senang nk mintak keje.tp lme giler, 4 tahun.. skali ngn dgree agaknye.entoh ler... cmne nie???keje yg mmber offer tuh start next week, ACCA tuh start bln 6... result UPU plak kuar entah bile., mne 1 nk pilih nie???

hurmm...istikharah la jwbnye.... dlu pernah skali kna cmni, tp tak buat istikharah trus g kptm. skrg nie????mmg nk kna buat.... mintak petunjuk Allah mne 1 pilihan yg tepat utk aku. klau UPU tuh berjaya nak2 plak kt ganu, mmg kompem aku pegi... huhuhuhu....tringin nk merantau jauh.

okay la... esok ade presentation. harap sgt dpt perform yg terbaik. bole dpt A.. hehe. chow cin chow... asalamualaikum

ENJOY READING =)

entry 4 pagi~ episod II

REPORT DA SIAP!!!!!REPORT DA SIAP!!!REPORT DA SIAP!!!!WEIIII... REPORT SYE DA SIAP!!!!!!!!!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.....

bangganye rase bile report da siap... huhu. rse mcm lepas 1 azab. tp taktaw la cmne penerimaan lect tuh. harap2 la dye tak byk songeh kn, trima seadanya je hasil kerja student dye nie kn... esok, sye nk binding report nie cantik2 dan bwk blik KL dgn harapan report nie diterima.

opsssss!!!!!terlupa la plak... slide utk present tak buat lg. huhu..... hoorey2 sgt, smpai tak ingt ape da. malasnye nk buat... dan paling malas lg bile nk kena present depan lect. adehhhhh, sye tak pandai la present sorg2. nant bahasa sye berterabur. huhuhuhuhuhuhu..... lemahnye rase.

hurmmm...tapi kan, bile mengenangkan ari Rabu tue, adalah ari terakhir sye sebagai student KPTM~Aminnn...rse mcm bersemangat plak nk siapkn., tak sabar plak nk present rsenye. haha.. yola, mmber2 sume da lepas azabnye ha.,siap da blik kampung da, da say "goodbye bangi" awal2 lagi. tggl sye jer termangu-mangu ngn report nie.. huhu. ckit je lg ummi, sabau yea....

lepas jer ari rabu tue, giliran sye plak cakap "selamat tinggal KPTM, selamat jalan Bangi" huhu... sedey plak rsenye.. banyak giler kenangan kt situ, rse mcm bru je setahun lepas sye daftar kt situ.

okay la.. takmo cter panjang, len kali je sye selongkar satu persatu pasal life sye kt bangi k. nk siapkan kerja nie ckit je lg, pastu nk bce novel.. ntah bile nk tdo pon taktaw.

chow beb.. asalamualaikum

ENJOY READING =)

.................mls nk pikir tajuk

"blog kak umi jiwang la" kata adik kepada kakaknya.
"oo... yeke??da taw da.. kak umi kn jiwang" balas kakaknya.
"eeiiiii.... tak best la jiwang" adik cakap lg...
"okay...lepas nie tak jiwang da. pasnie nk jd ganas plak" kakak cakap..

wkakakakaka.....
kalau nk taw..
itu adalah perbualan antara adik dgn sye...

pasal blog jiwang nie.. mmg da taw sgt da.
sbb sye mmg jiwang.. sye mengaku.
tp jiwang sye bertempat.. sye tak pandai nk berjiwang depan org..
sbb tu la sye gunakan blog nie utk berjiwang sepuas hati..
huhu....

sebenarnye kan... sye buat blog nie pon suka2 jer..
sye tak pandai bercerita.. sbb tu la entry sye sume bosan2 belaka.
maklum ler, karangan sekolah pon tak dapat A.. padahal mama ajar BM. memalukan!!!

sye tak kisah kalau tak ramai yang msuk blog sye..
sye tak kisah klau tade org nk komen entry sye..
sye tak kisah klau org nk mengata psl sye..(sbb sye pon slalu ngate org jgk) opsss!!!

ape yg sye kisah skrg adalah kepuasan diri sye...
sye puas klau dapat luahkan isi hati sye dekat blog..
sbb nye... sye da tade teman utk mendengar sume luahan sye..
kesian kan?????????

tapi....
tu sume tak bermaksud sye tak hargai sume follower sye...
trima kasih byk2 sbb sudi follow sye...

baekla, sye da malas nk taip...
da mls nk pikir...
minggir dlu dong...
asalamualaikum....

p/s : arsenal kalah mlm td... hancur lebur hatiku.
(ade kna mngena???tade????haha... bubye je la)


ENJOY READING =)

entry 4 pagi~

pukul 4 pagi........!
okay.....awlnye sye bangun kan...hehe
yg sebenarnye sye da tdo lme sgt da....
pkul 10 lagi, sye da lena dibuai mimpi yg langsung tak indah...
agaknye sbb tuh sye terjaga kot, jage mengejut plak tuh...
sbb mimpi sye tak best mlm nie....

baeklah....
takde mende pon sye nk cter sbenarnye...
dpd bosan tak bole tdo... bek sye merapu kt blog kesayangan sye nih kn
(blog yg sentiasa suram)

okay....
arinie da masuk 12 hb...
dan hari nie jgk la bermulanya life boring sye dimana sye terpaksa terperap dlm rumah smbil mengadap laptop utk mnyiapkan final report sye...
sbb nya.. mulai hari nie, sye dah tak bergelar budak intern lagi...
dan mulai hari ini jgk....
sye bebas dpd gelaran gadis BAS RAPID....

3 Bulan taw sye mengabdikan diri kt sri gombak tue..
tempat yg sye lgsung tak pernah jejak sblm nie...
skrg nie,...
tempat tuh akan jd kenangan yg akan sentiasa dikenang....

nk taw ape kenangan2 sye kt sne????
tggu entry berikutnya ea...

da ngantuk blik da nie.... sambung tdo balik...
esok pkul 12 tgahari sye bgun ea..

selamat malam yg tak berapa malam...

=)


ENJOY READING =)

seandainya tiada lagi Ummi Alya utk berkata-kata.....




asalamualaikum...
maafkn sye... sye emosional arini. sbb sye gatal tgn g bkk page seseorg....
ape yg sye nampak????hamik kau...somethng yg sgt2 buat sye tersentap...
bkn utk ptama kali..tp da berkali-kali.

ajal maut ditgn Tuhan.... jodoh pertemuan juga ditgn Tuhan...
bkn nk berckp soal jodoh, sbbnye sye mmg 100% percye.. sye akan bertemu dgn jodoh sye satu hari nant..
mls nk cari cinta, biarlah sunyi cmne pon hidup sye.. sye akan cuba warnakan ia dgn kelompok family dan kwn2 sume..

berbalik pd ajal...
bkn sye sorg jer, malah kite sume taktaw bila kah ajal kite...
takut!!!yupp..itulah yg sye rse..
bukan sbb sye blom puas enjoy tp sbb terlalu byk dosa yg sye buat yg blom sempat sye tebus...
terasa hinanya sye di mata PENCIPTA bila mngenangkan stiap dosa dan kesilapan sye...

kepada mrk yg mngenali sye....
anda pasti kenal sye.... tahu perangai sye....
ade mse, sye kelihatan terlalu matang dan ade mse jgk sye terlampau kebudak-budakan...
korg tak pernah ckp, tp sye taw,,tak sume org selesa berkwn dgn sye..bkn sume bole trima lawak bodoh yg slalu sye buat...dan tak sume bole trima rupa kerek yg slalu sye tunjuk ble sye btol2 tensen...

kawan2.... bkn nk mintak simpati, bkn jgk nk tarik perhatian...
ini cuma luahan utk sentiasa dikenang...
seandainya sye pergi tanpa berjumpa kalian sume...

satu hakikat yg perlu korg taw....
ke mana sye pergi, ape yg sye buat...
sye tak pernah lupe siapa sahabat sye...
walaupon org itu benar2 menyakitkn sye...

REALITI INI MEMBAHAGIAKAN!!!!!
saya sayang sume sahabat sye....
1 doa sye... semoga korg sume bahagia bersama org2 yg korg sayang

ENJOY READING =)

jiwa kacau...!

ini adalah perbualan senyap antara ummi dan alya..
------------------------------------------------------------------------------------------
ummi :jiwa kacau la arinie...

alya :kenapa??bkn ari2 mmg jiwa kacau ker??

ummi : arinie lg kacau..smpai takde mood nk wat keje...

alya :ngapenye??cer cite...cer cite....

ummi : mls la nk citer...takde mood nie..

alya :hish...hampeh btol. ajak sembang ingtkn nk cter...

ummi : nk wat cmne... mmg da slalu mcm nie. suke pendam sorg2 smpai jd jeruk., t bole mkn. jimat duit, tak pyh beli jeruk kt kedai...

alya : pape la wei... mls nk layan ko dah.

ummi : okay(jwpn beserta dgn reaksi sinis yg menyakitkan hati)

alya :hmmm.... sabor je la yea...

begitu la alkisahnya yea.... dua org budak yg lgsung tak serasi bersama tp ttp bersahabat baik.. pelik tp benar...

ENJOY READING =)

kering idea....!


tiap kali ade topik bru, dgn smgtnye sye bkk blog, then click new post..

tapiiiiiiiiiiiiiiii

bila nk start menaip jer, idea sye ilang serta merta...

benciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!

disbbkan itu la..sye terpksa meletakkn entry yg bukan2 spt ini supaya blog nie tak terbiar mcm tue jer....

SO, KESIMPULANNYA :

maafkan saya...
sbb sye da tak reti nk berblogging

insyaallah, sye akan kembali bila sye da btol2 bersedia utk kembali
asalamualaikum....

ENJOY READING =)

rindu yg TerAmat


oooo eMMM Geee!!!!

sye rindu die.... 'die' yg sye sndri taktaw spe...
ape yg sye taw... org tuh wujud dan sntiasa ade waktu sye btol2 memerlukan sseorg..
tp tu dulu...kira2 3 tahun yg lepas...
waktu 'die' blom kenal dunia die yg sebenar ...

serius..
waktu2 cmni...dlm kepala tgh serabut sgt nie...
sye slalu terbyg 'die' ....
kalau la sye masih bersahabat baik dgn dye...
mesti sye tak malu nk luahkn ape mslh yg sye ade skrg nie...
sbb 'die' la tempat sye meluahkn perasaan....


plz Allah... kembalikan dye kpd sye...
sye nak sahabat sye.....sye rindu sahabat sye.....

friend.....
i Really miSS u...
n
i need you NOW!!!!!





ENJOY READING =)

love iTu cIntA..!!!


cinta..cinta..cinta...
kali nie kite berckp soal cinta k...
CINTA yg sye sndri tak fhm maksudnye..

couple krn simpati.. cinta ker tu???
couple dsbbkn nafsu yg terlebey..dikira cinta jgk???
mcm mne plak dgn couple dan pd mse yg sme ade 'skandal' dibelakang...nk pggl cinta ker tue???

sye sndri tak reti nk describe ape cinta yg sebenarnya..
ape yg sye taw, sye sgt setia dgn cinta sye wlupon xde org yg menghargainya..

okay...
spe yg xpernah bercinta???tolong tgk muka korg di cermin skrg!!!!!!!
xde cermin???bkak webcam skrg!!!!!!
xde jgk???guna jer la pape yg bole memantulkn semula wajah2 korg tue k...

kenapa sye suruh tgk cermin???
sbbnye...sye nk korg tnye diri korg sndri, knape korg xpernah bercinta???
tnye hati sbb hati xmungkin tipu tuannye....

why???why???why???

da tanye???da dpt jwpn???ape yg hati korg jwb???
adekah sbb takut kecewa???blom bersedia??atau langsung xteringin??atau xpenting pd korg??

hmm...trus terang sye bgtaw. sye sndri pernah bercinta..
cinta pertama yg xkesampaian..nk wat cmne., mungkin xde jodoh..
dan klau korg nk taw.. disbbkn KEGAGALAN itu la sye jd fobia nk bercinta..
takut pisang berbuah 2 kali...

lame sye fikir..cari punca 'kegagalan' tue..
sama ada sye terlalu muda utk bercinta scr serius atau mgkn sye blom cukup matang utk berdmpingan dgn seorg lelaki...
fikir punya fikir smpai sye jd letih...

jujur...sye tenang dgn diri sye skrg..
tenang hidup tnpa seorg lelaki yg perlu sentiasa dijaga hatinya..
wlupon sebenarnye sye sndri tak tahu dgn ape yg sye rse...

pada sye..cinta tu mahal harganye...
kite bercinta..kite jatuh cinta..dan kite dicinta...
tp hakikat yg sebenarnye...kite tak tahu siapakah dye yg benar2 ditakdirkn utk kita...
jodoh pertemuan di tgn Allah...dan kite hnye bole berdoa supaya dijodohkan dgn org yg benar2 cintakan kite....amiiinnn...

sekian utk kali nie...maafkn sye kalau entry sye agak ke'geli'an kali nie..
ssgghnya jiwang itu adlh sye...hehe







ENJOY READING =)

RUTIN BUDAK INTERN..~

i'm back... hehe. asalamualaikum sume... sye kembali utk berceloteh semula dkt blog kesayangan sye nie.. tiap hari sye on9, tiap hari sye jenguk blog nie tp still takde idea menarik utk sye kongsikan ngn korg sume...tp alhamdulillah la tgh2 asyik termenung dlm lrt td, sye dpt idea nk letak cerita ape kt blog kali nie...

cer cite cer cite... hehe,. taktaw la sme ade korg berminat atau tak kn, kali nie sye nk bercerita tentang rutin harian sye sepanjang bergelar budak intern...

mula2 biarlah sye perkenalkn dlu company yg dah berbakti kt sye slama sebulan lebey nie kn..nme company tuh Fokus Niaga S/B.. sebuah firma akaun yg terletak kt sri gombak..memandangkn sye nie student akaun, kna la pilih company yg berkait rapat ngn akaun kn...dah tentu byk bnda yg sye leh belaja kt situ...

okay okay... cukup ckit tue jer alkisah tempat keje sye k... kembali fokus pd rutin harian sye yg bermula pde 10 Januari aritu smpaila ke 11 April nant..

6.15 pg ;kringg..kringgg..kringg... alarm fon brbunyi mengejutkn sye yg tgh syok2 bermimpi..
ape lg.. bgun off alarm dlu pastu smbung tdo blik smpai la 6.30..slagi blom 6.30 sye tak
nak bangun.. haha.nikmatnye dpt tdo blik walau cuma 15 minit...lepas da mandi, gosok
gigi, solat.. sye pon bersiap.tiap ari kna pikir nk sarung bju ape... letih woo, rse mcm nk p
borong jer 50 helai baju kurung kt kedai...mls da nk ulang bju yg sme jer.. huhu

7.30 pg ;switch off lampu ngn kipas.. tutup pintu.. turun tgga.. minum air.. keluar rmh.. tutup
pagar.. masuk kete.. jalan smpai stesen lrt wgsamaju... hehe. detail tak cter sye tuh??
awl kn sye kuar rmh.. nk wat cmne, da mkcik kena g keje awl.. sye follow jer la.. smpai je
kt platform atas tue sye cr port yg best punye utk duduk termenung, dgr lagu sambil
tgk gelagat2 warga wgsamaju yg nk bekerja.. haha, sbbnye tu je la cre sy nk melengah2
kn pergerakan sye.. tepat 7.50 bru la sye msuk dlm tren utk ke terminal putra a.k.a
gombak...

8.00 pg ;kluar tren laju2...exercise k.. haha. beli breakfast dlu, bese la pg2 mestila lapa kn..huhu.
skali lg memenungkn diri dkt tmpt tggu bas smbil tgk gelagat2 warga gombak plak yg
kebanyakannye sye da hafal muke dorg.. hehe. akibat nk melengahkn mse sye slalu
lepaskn bas yg dtg pkul 8.. sbbnye klau dtg awl pon tak guna pasai ofis kompem2 blom
bkak.. mcm bese bile bas pkul 8.15 dtg baru la sye naik sbb sye da bajet pkul brape sye
akan sampai kt ofis.. bijak kn sye??haha...

8.30 pg ;time nie mmg slalunye time sye menjejakkn kaki kt ofis la..mcm bese kna tekan loceng dlu pggl org buka kn pintu, almaklumla budak intern kn.. mne de pass.huhu... sedey. msuk ofis dgn kaki kanan smbil bg salam... bru berkat katenye kn.. hehe. pg2 slalunye sye kna bkak 'diari' sye sbb nk tgk blik ape yg sye da wat smlmnye, lepas tu
bru la sye wat report harian sye dkt log book.. xleh nk tangguh2 sbb t sye lupe keje2 sye.. sye nie nk kate tua tak la tua pon... tp mmg cpt lupe. ish2...

9.00 pg ;ofis hour sye pon bermula... kalau ade keje mmg seronok la kn.. sbb taw ape yg patut
dibuat... tp kalau dtg time takde keje tuh, mmg tak senang duduk jdnye. sbbnye??nant
kalau bos besar msuk nmpk sye tak buat keje, sye nk jwb ape bile kna tnye??? pasai tu la tak senang duduk... ke hulur ke hilir minx keje kt senior2.. hehe. time tuh kalau dorg
soh sye jd penunggu kt mesin photostat pon sye sggup aslkn ade keje.. haha. lme2
kemahiran sye mnggunakan mesin photostat pon bertambah kn.. tp sebenarnye keje
yg sye tggu2 adalah key in akaun. sbb tuh la bidang sye.. alhamdulillah, stakat nie 2 akaun sye da pegang..okay ler tuh dpd xde langsung kn..

10.30 pg ; meneruskan keje smbil mata menjeling jam tgn..dlm hati berkata "bila la nk smpai wktu lunch nie,perut da berbunyi nie"... siyes time2 nie mmg slalu lapar., tgn pon menggigil, otak da stuck kejap.. sume sbb lapar... org ckp klau da lapar, keje pon xbrape nk jalan kn..btolla ckp org tue..huhu. 1 jer cre yg slalu sye buat bile nk hilangkn rse lapar tue.. g melilau 1 ofis kacau bdk2 intern yg lain (dak ain ngn dak ikin)..cr psal ngn dorg smpai la dorg bengang pastu bru sye kembali ke tmpt asal dan meneruskn keje.. haha... best dpt kacau org..

12.45 tghr ;mse yg ditunggu.. lunch time. haha... excited nk mkn. tp mknnye xsmpai 20 minit pon.. laju bkn men mknnye..abes lunch jer lepak2 kt ofis.. wat la pape yg patut.. online ker.. men game ker.. bce novel ker... smpai la pkul 2..

2.15 ptg ;bru btul2 smbung keje... klau keje byk mmg wat laju2 la.. nk bg siap cepat. tp kalau tang keje tak byk tuh.. slow sgt pergerakan nie rsenye.. haha, disengajakan tuh.. sbbnye???da taw lepas tuh dah takde keje yg bole dibuat...

5.30 ptg ;1 lg mse yg ditunggu lepas lunch hour.. blik time. tggu bas kt bus stop smbil buat kecoh ngn dak2 intern uia yg lain..(kptm +uia)???gandingan yg mantopp... hehe. time nie klau bus dtg on time mmg best, tp kalau lmbt dpd waktunye mmg bikin panas la wei... penat2 je kuar ofis awl2, dye smpai lmbt lak kn..huh!!!! tp tak kesah la kn... lmbt2 pon aslkn dpt naik, smpai jgk kt rmh..

6.30 ptg ;sampai rmh trus on tv..on laptop utk berCITYVILLE... hehe.perkara wajib yg mesti aku buat... makan pown wajib jgk kn, smpai kdg2 da bosan taktaw nk mkn ape.. jenuh mikirnye dah..nk msk tak brapa rajin la plak..(sbnrnye tak sedap)heheheeheheh...mse nie sye akan dok ngadap pc sampaila sye ngantuk..

10.00 mlm ;mase terbaik utk sye melabuhkan sauh.. bila da bosan on9,enset pon lgsung tak berbunyi menandakan takde sorg pon berminat nk mesej or call sye..ape lg???ini la msenye nk landing la atas tilam empuk yg tak brapa nk empuk sgt sebenarnye... perkara wajib sy sblm tdo slain bce doa adalah muzik+novel.. sbb dua benda nie je la yg bole buat sye btol2 mengantuk....

12.00 tgh mlm ; lena diulit mimpi.... tak sedar ape da time nie...

okay... tamatla sudah karangan sye utk arinie... tajuknye, diariku.. hahahaha...mmg setiap hari itula aktiviti sye.. bosan kn???pg2 g keje, blik ptg, mlm tdo, esoknye keje lg.. mcm tu ler seterusnye...entahla, mayb sy blom btol2 sedia utk menjadi sorg pekerja yg btul2 bekerja.. tp nie la pengalaman sye, pengalaman yg setiap student akan alami..ape yg pasti, dgn pengalaman nie la sye dpt kenal diri sye yg sebenar..

k guys... chow dlu..maaf kalau cerita sye tak menarik k.. asalamualaikum sume...



ENJOY READING =)