BELOM SAMPAI REZEKI SAYA....~

oraite.. bace title atas tuh. ade rase2 nk menangis tak??? haha.. tak payah la wei..

sebenarnye, hari nie 15 july nie, adalah hari yg paling ditunggu-tunggu oleh sume lepasan STPM,Diploma,Matrix dan lain2 termasuk aku la sbb result upu nk kuar. ala.. upu utk org msuk U tuh la.. mlm td tepat pkul 12 aku da cek, rupenye tak bole sbb dye soh tggu pkul 12 tgahari. td, tepat 12 tgahari, aku pon cek la.. bce bismillah byk2. mmg berdebar-debar la.. nk taw ape resultnye??

DUKACITA. ANDA GAGAL DITAWARKAN TEMPAT KE IPTA.

okay, sedih.. tp tak menangis. lega sgt2 sbb penantian da berakhir wlupon tak dapat. kalau korg nk taw la, aku penah berhadapan dgn situasi yg sme mcm nie 3 tahun lepas. tp time tuh mohon diploma la. time tuh aku sronok sgt sbb dpt result cmni..

SUKACITA DIMAKLUMKAN. PERMOHONAN ANDA TELAH BERJAYA. ANDA TELAH DITAWARKAN UNTUK MENYAMBUNG PELAJARAN DI UNIVERSITI DARUL IMAN (sekarang da jd UNISZA) DALAM JURUSAN DIPLOMA PENGAJIAN INSURANS.

tp tuh dulu la.. 3 tahun dlu. aku punyala excited wlupon aku tak taw ape itu pengajian insurans. alih2, aku terpaksa tolak tawaran itu sbb abah tak bagi. jauh sgt katenye.. pikir punye pikir, KPTM jgk la jd pilihan aku. 

sekarang. lepas da 3 tahun. aku pon da abes blaja kt KPTM. niat hati nk sambung degree cepat2 tak kesampaian. hurmm.. mungkin belom tiba rezeki aku. naseb baek aku da keje., bole la teruskan keje. bayangkan kalau time nie aku tgh goyang kaki kt rumah?? kompem meroyan da...taktaw nk buat ape kn.

tp kn.. bile pikir balik. byk sbb nye knp aku tak dpt. ye la, silap aku sndri.. MUET lmbt daftar. dokumen dye mintak aku lmbt bg..lg plak, aku kna bersaing ngn budak2 STPM, Matrix yg da tentu2 jd pilihan pertama nk smbung degree.. blom kira lg ngn budak2 yg study bwh nme U tuh sndri, kompem2 dorg nie diutamakan. aku nie budak IPTS je pon.. bkn nk kate KPTM tak bagus, tp tuh la.. nk ckp cmne pon taktaw.

ape2 pon.. tak leh give up. aku cuba buat rayuan. smpai dapat. biar pon lmbt janji ilmu aku bertambah. k geng, mls taip da.. nk g makan. chow dlu.. asalamualaikum

ENJOY READING =)

3 comments:

SYAKIRA said...

ummi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku support ko tak kira ape pun..
jgn giv up oke !
<3 <3 <3 <3 byk2 kat ko..hee~~ :)

umMi alYa said...

thanx eya...
cayang ko sgt3... :)

AKU CHUN said...

Ummi. Saya doakan Ummi!!

Post a Comment