berleter sesuka hati

28 Dec 2011...3 hari lg sebelum menjengah tahun baru.. tahun yg mendebarkan. aku taktaw ape yg akan berlaku tahun depan. tp aku ade 1 misi yg mesti dilaksanakan. sedia atau tak, aku kena buat.

mcm bese la. aku mengharap yg terbaik utk tahun baru nant. korg pon mesti sme kn. tipu la kalau kate, kita taknak ubah hidup ni supaya jd lebey baik kn. ape yg berlaku sepanjang tahun nie, memang diluar bayangan. aku berjaya tamatkn 3 tahun pengajian dan grad pada tempoh yg ditetapkan. sempurna perjalanannya. alhamdulillah.

sekarang. aku dah kerja. dah ade jawatan sendiri. gaji sendiri. kehidupan sendiri. tak sangka secepat ni. tak perlu menunggu lame utk dapatkan kerja yg sebidang dgn ape yg aku bljr dulu. thank u Allah, sebab permudahkan perjalanan aku..thanx tu Saril, kawan yg memberi peluang ni pada aku.

permulaan yg hambar pada awal tahun, ya. sebab 2010 berakhir dengan sadis kn..konon. skrg, bila da tiba penghujung 2011, bila diimbas balik ape yg berlaku sepanjang tahun ni, aku bersyukur, happy dan semestinya ia akan menjadi permulaan yg baik utk awal 2012.

hidup berdikari di atas kaki sendiri, mengeratkan silaturrahim bersama family, mngenal maksud sahabat sejati dan menghindarkan diri dari mencintai. itu lah aku disaat ini.

GOODBYE 2011 and WELCOME 2012. PLZ BE NICE WITH ME.
ENJOY READING =)

3 comments:

azim ikin said...

thn 2011 lah best ummi. ummi berkenalan dgn kitorang thn 2011.

umMi alYa said...

yela...tak ckp pon tak best. sye ckp best gilerrrrrrrrrrrrrrrrr.... hehehe

AKU CHUN said...

2011 best kan ummi sbb kenal kitorang! ahaha.

Post a Comment